Waarom ventileren?

Gezonde lucht is levensnoodzakelijk. Ook thuis en op het werk. De verplichting door de overheid om in woningen en kantoren aangepaste ventilatiesystemen te voorzien, is absoluut niet uit de ‘lucht’ gegrepen.

Ventileren is geen luxe. Slapeloosheid, futloosheid, hoofdpijn, allergieën, kanker, longziekten, hartziekten...: ze zijn vaak het gevolg van ongezonde lucht. Onze drang naar ‘isoleren’ zorgt ervoor dat de aanwezige lucht te weinig wordt ververst. Hoe hoger de CO2-waarde in uw woning, hoe armer de lucht. U wordt er loom van, en op de lange duur tast het uw gezondheid aan. Ventilatie is dan ook geen luxe… Het is een ‘must’.

Wat is EPB?

In Vlaanderen geldt vanaf 1 januari 2006 de EPB-regelgeving (energieprestatie- regelgeving). Het doel van de energieprestatieregelgeving is om energie- zuinige, comfortabele gebouwen te realiseren in Vlaanderen, in nieuwbouw of via renovatie. Op termijn kan daarmee een aanzienlijke energiebesparing worden gerealiseerd, wat gunstig is voor het leefmilieu en de portemonnee van de Vlamingen.

Alle gebouwen waarvoor vanaf 1 januari 2006 een aanvraag om te bouwen of verbouwen wordt ingediend, moeten een bepaald niveau van thermische isolatie, energieprestatie (isolatie, energiezuinige verwarmingsinstallatie, ventilatie, ...) en een gezond binnenklimaat behalen.

» Meer informatie

Gratis berekening van de optimale ventilatie voor uw woning.

Wat is ventilatie?

"Ventileren is verse lucht aanvoeren en tegelijk een hoeveelheid vervuilde lucht afvoeren". Precies het vinden van dit evenwicht is de sleutel voor een perfecte ventilatie. Vakmanschap dus.

Ontdek de unieke aanpak van AirLife. Contacteer ons voor een gratis audit van uw huidige of toekomstige woon- of werkomgeving.

» Gratis audit

Bel nu (24/7) het gratis nummer 0800/11 550.

Hoe creëert u een energie- zuinige, gezonde woning?

Bouw zo compact mogelijk en hou rekening houden met de oriëntatie van uw woning. Voorzie voldoende en juiste thermische isolatie. Werk uw woning luchtdicht af. Plaats een energiezuinig ventilatiesysteem. Kies een hoog renderende installatie voor verwarming en warm water.

» Meer over onze ventilatiesystemen