Ventilatiesysteem D: balansventilatie

Ventilatiesysteem D combineert het beste van de vorige systemen en gaat zelfs nog een stap verder. Systeem D maakt gebruik van zowel een mechanische afvoer als een mechanische aanvoer. Dit is het principe van balansventilatie, waardoor ventilatiesysteem D van alle ventilatiesystemen het meest accurate systeem is.

Andere ventilatiesystemen focussen zich voornamelijk op de aanvoer van verse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht. Hierbij wordt geen aandacht besteedt aan het al dan niet verloren gaan van warmte. Ventilatiesysteem D biedt een gepaste oplossing hiervoor door warmterecuperatie.

Ventilatiesysteem D is voorzien van een warmtewisselaar. Zo kan het verlies van warmte dat normaal samen gaat met de aanvoer van buitenlucht en door afvoer van binnenlucht quasi volledig worden opgevangen. Doordat de warmte gerecupereerd wordt vertaalt zich dit in een directe energiebesparing.

De balansventilatie kan eenvoudig naar uw verlangens ingesteld worden. Wij raden een jaarlijkse controle van uw ventilatiesysteem wel aan.

Balansventilatie
Gratis berekening van de optimale ventilatie voor uw woning.
Bel nu (24/7) het gratis nummer 0800/11 550.